Motion gietvloeren
 
   
 
 

MOTION is een éénkleurig en Motion is een tweekleurig naadloos gegoten (gietvloer) vloersysteem op basis van polyurethaan. Voor gebruik worden de componenten gemengd tot een homogene massa en over de vloer uitgegoten.

Toepassing
De Motionvloer vindt haar toepassing o.a. in woning, winkel, showroom, kantoor, scholen en openbare gebouwen.

Eigenschappen
MOTIONVLOER wordt aangebracht in een laagdikte van ongeveer
3 mm. Door het taai-elastische karakter is de vloer aangenaam in gebruik. Daarnaast is de afwerking sterk, slijtvast, anti-allergisch, vloeistofdicht, bestand tegen de meeste chemicaliën en gemakkelijk reinigbaar.

Kleuren
MOTIONVLOER wordt meestal geleverd in ral kleuren.
Ook leverbaar in andere kleuren zoals Sikkens en NCS kleuren.

Verwerking
Om de kwaliteit van Motion te kunnen waarborgen dient Motion te worden aangebracht door vakmensen. De verwerking van een Motionvloer neemt vier dagen in beslag. De Motionvloer is bij een temperatuur van 20°C na 24 uur beloopbaar en 72 uur na de laatste laag geheel uitgehard.

Condities
Om een goede hechting te garanderen dient de ondergrond schoon, droog en vetvrij te zijn. Het aanbrengen en uitharden dient plaats te vinden bij een omgevingstemperatuur tussen de 10° en 30°C; bij een minimale temperatuur van de ondergrond van 15 °C. Maximale relatieve vochtigheid van 80%. De ruimten dienen bovendien glas- wind- en waterdicht te zijn. Ondergronden mogen maximaal 10mm per strekkende meter afschot bevatten.

Cementgebonden ondergronden
Deze ondergronden dienen vlak en strak te worden aangebracht en 28 uur drogen en uitharden. Het vochtpercentage in de ondergrond mag maximaal 2,5% bedragen. De ondergrond mag geen cementhuid bezitten.
Worden aangebracht en moeten 28 uur drogen en uitharden!!!!

Calciumsulfaat / anhydriet ondergronden
Deze ondergronden dienen vlak en strak te worden aangebracht en 28 uur drogen en uitharden. Het vochtpercentage in de ondergrond mag maximaal 0,5% bedragen. De ondergrond moet vooraf geschuurd worden.

Tegelvloeren
De tegels moeten goed vastliggen en eerst geëgaliseerd worden met een kunststoflaag van Motion.

Houtenvloer (Planken en Parketvloeren)
Deze ondergrond dient geheel afgetimmerd te worden met MDF-platen 2x12mm dik, messing en groefgebonden. De naden worden daarna voorzien van een scheuroverbruggend weefsel en het geheel wordt voorzien van een Motion kunststof dichtzetmassa.

Technische waarden  
Laagdikte 3 mm
Glansgraad zijdeglans / mat
Elasticiteit 170%
E-modulus ca 125 (MPa)
Druksterkte 30MPa (EN-196-1)
Hardheid 50-75 Shore D
Heachtsterkte >1,5 (CUR20)
Brandgedrag T1 (NEN 1775)
Warmtegeleiding 0.17 W/m*K
Slijtvastheid 0,05g (TABER 1000)
Geluidsdemping 6 dB en >14DB voorzien van speciale onderlaag

Vloerverwarming
Een vloerverwarming onder een Motionvloer kan prima. Voorwaarden is dat er een dekking van minimaal 1,5 cm is tussen de vloerverwarming en de Motion gietvloer. De Motion gietvloer voelt warm aan doordat het snel de omgevingstemperatuur aan neemt.

Werkwijze
Bij een schone en vlakke cementdekvloer, vindt er geen mechanische voorbewerking plaats. Bij een betonvloer of anhydriet ondergrond vindt er wel een mechanische voorbewerking plaats. Daaronder wordt verstaan het schuren (anhydriet) of stralen (beton) van de ondergrond, en vervolgens vegen en stofzuigen teneinde al het vuil te verwijderen. De Motionvloer wordt opgebouwd uit een epoxy primer met een verbruik van ca. 250gram/m², welke met de roller wordt aangebracht.
Vervolgens wordt een polyurethaan gebonden gietvloer aangebracht welke als dichtzetmassa wordt aangebracht zodat de poriën van de ondergrond gesloten worden met een verbruik van ca. 500gram/m². Daarna wordt dezelfde polyurethaan gebonden gietvloer in de gewenste kleur(en) uitgegoten in een laagdikte van ca. 3 mm. Als laatste wordt een transparante polyurethaan gebonden topseal aangebracht met de roller.

Belangrijke punten voor een succesvolle
Voor aanvang:
Het is van belang dat de ondergrond leeg, schoon en droog is.
Vloerverwarming uitgeschakeld is. Als er beschadigingen in de ondergrond zitten kunnen deze het beste door Motion gerepareerd worden. De gebruikte materialen van Motion (epoxy mortel en / of plamuur) zijn snel droog en zorgt er meestal voor dat er geen vertraging optreed.

Tijdens applicatie:
Moet de omgeving een minimale temperatuur van 15 graden hebben voor een goede vloei en uitharding. Luchtvochtigheid mag niet meer zijn dan 70%. Er mogen geen andere werkzaamheden in de ruimte plaats vinden i.v.m. stof in de Motionvloer. Er is werkende stroomvoorziening en voldoende licht aanwezig.

Na Applicatie:
Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u de ruimte de eerste tien uur niet betreedt. Zo geeft u stof/vuil geen kans de ruimt in de waaien. Bij 20 graden is de Motionvloer na 24 uur beloopbaar en na 48 uur belastbaar. De eerst 72 uur is de vloer nog gevoelig voor continue vochtbelasting.

Klik hier om deze informatie te downloaden.

Sitemap